logo-hr

Van droom tot start-up

Deel op

Iedereen heeft een droom. Die van mij krijgt vandaag vorm. Of hoe ik een zekere job van leerkracht inruilde voor een nieuwe start-up: leve de passie.

De prélude

Mijn naam is Danielle Verbruggen, onderwijzeres buitengewoon onderwijs en moeder van twee fantastische kinderen: Lucas en Luna. Al mijn hele leven ben ik gefascineerd door de wonderen van de natuur en bewust bezig met gezonde voeding. Met dank aan mijn jeugd en de mensen die doorheen de jaren mijn pad kruisten.

Het ontstaan

Het verhaal van Lunalu ontstond in 2009 tijdens de zwangerschap van mijn eerste kindje Lucas. Ik moest een geboortelijst opstellen. Wat bleek?  Er bestond heel weinig ecologisch speelgoed en baby-en kinderkleding van biologische oorsprong. Ik had keuze uit houten speelgoed en een beperkt en sober gamma aan bio-kleding voor baby’s en kinderen. 

Talloze uren zocht ik op het internet naar hip speelgoed en mooie kleding. Maar ik moest het stellen met de sobere of te felle collecties van biologische kledij, enkele merken van houten speelgoed en een overdaad aan fel plastiek speelgoed. En net hier stelde ik hoge eisen, want ik wil niet dat mijn kind giftige stoffen binnenkrijgt. Maar zelfs in het summiere aanbod zitten er nog heel wat stoffen in het plastiek die er niet thuishoren.

Ik stelde mezelf de vraag of er geen andere mogelijkheid zou zijn. Zou er geen plastiek bestaan zonder al deze additieven, zonder schadelijke stoffen?

De zoektocht

Met mijn achtergrond als student laborant ging ik op onderzoek en verdiepte me in de chemische wereld van de polymeren. Mijn zoektocht bracht me tot bij de biopolymeren en dit leidde tot een contact met een bedrijf dat was overgeschakeld van die gangbare polymeren naar de biopolymeren (plastics met natuurlijke grondstoffen).

Plichtsbewust hield ik - en hou nog steeds - een journal (aanrader) bij: een boekje waar ik al mijn ideeën en nieuwe ontdekkingen voor mijn baby- en kinderlijn in noteerde. Ik vergeleek er de bestaande merken, de pro’s en contra’s en dit bracht me uiteindelijk tot de weg ik wilde inslaan met mijn producten. Langzaamaan begon alles vorm te krijgen... 

De start

Doordat ik in de beginfase fulltime werkte en Lunalu combineerde met mijn gezin, ging het langzaam. Zelfs toen ik zwanger was van mijn tweede kindje Luna en nadien parttime werkte. Daarom besloot ik om mijn job als leerkracht aan de kant te schuiven en voor mijn droom te gaan. Tijd om mijn passie te volgen. Tijd om mijn idee te vormen: Lunalu.