logo-hr

Voor kind én planeet

Lunalu is de eerste baby- en kinderlijn in België die gebruikmaakt van 100 % biologische grondstoffen. Pure producten met een kleine ecologische voetafdruk en een grootse impact op baby, kind en ouder.

Milieubewuste moeder

Lunalu staat sinds 2018 synoniem voor oprichtster Danielle Verbruggen. Lunalu is genoemd naar haar twee kinderen – Lucas en Luna – en ontwerpt, maakt en verdeelt een ecologische baby- en kinderlijn tot 10 jaar. De collectie is duurzaam en knipoogt naar de Scandinavische stijl.

Ecologisch speelgoed

Lunalu onderscheidt zich dankzij ecologisch speelgoed met natuurlijke grondstoffen zoals suikerriet, met enkel biologische additieven en geproduceerd met hernieuwbare energie.

Als milieubewuste moeder ging Danielle steeds op zoek naar natuurlijk, veilig en verantwoord speelgoed en textiel. Maar vaak bleef ze op haar honger zitten. Daarom kwam ze op het idee om zelf duurzame kleding voor baby's en kinderen, accessoires en speelgoed op basis van textiel, hout en bioplastic te produceren.

tn_I08A0958[1]_1

Gemaakt in België

Lunalu-speelgoed is recycleerbaar, duurzaam en multifunctioneel. Elke collectie wordt met veel liefde en aandacht voor mens en planeet ontworpen in België en duurzaam geproduceerd in België of Europa.

Creativiteit bevorderen

Duurzaamheid gaat hand in hand met creativiteit en trendy kleuren. Onze ontwerpen stimuleren de ontwikkeling van baby of kind. We dagen hem of haar uit om op onderzoek te gaan. Om te leren of te spelen: Lunalu tovert een lach op het gezicht van zowel ouder als kind.

Keurmerk voor duurzaamheid

We zoeken actief naar designers en partners met dezelfde filosofie: respectvol omgaan met mens en natuur. Daarom zijn onze stoffen onderworpen aan de strengste normen, zoals GOTS, Tencel met de Flower award en Oeko-Tex. Het biologisch katoen draagt het GOTS-label, een wereldwijd keurmerk.

Passie voor details

Onze liefde en passie zit hem in de details. Wij doen de dingen niet zomaar, we vergelijken en onderzoeken producten. We zoeken van grondstof tot afgewerkt product naar ecologische oplossingen en ontwikkelen het ideale product voor je baby of kind. 

Als milieubewuste ouder en designer creëren we ecologische, duurzame en recycleerbare producten die een verschil maken voor kind en planeet. Voor een eerlijke prijs.